Var hittar man Stockholms bästa konditori?

En enkel sökning på hur många konditorier som det finns i Stockholm, visar på att det finns minst 1.500, kanske ännu fler konditorier i Stockholm. Så den som är sugen på en kanelbulle, chokladtårta, eller en princesstårta behöver inte leta särskilt länge. Går man några kvarter i Stockholms innerstad; någonstans mellan Södermalm, Norrmalm, Västermalm och Östermalm, lär man alltså hitta flera konditorier under sin promenad i Stockholms innerstad. På vilket sätt kan de bra och fina konditorierna skilja sig från de som inte är lika bra?

Ett riktigt konditori bakar alla sina produkter själva

Ett krav, och det är ju en väsentlig skillnad och bland det allra viktigaste; konditorier måste baka sina egna bakelser, bullar och bröd. Det finns ju några mindre nogräknade bagerier och konditorier som endast köper in allt sitt bröd, sina bakelser och så vidare. Men ett riktigt konditori bakar allting själva. Då blir brödet och bakelserna som bäst. Då vet man som kund att det inte finns en massa kemikalier som håller brödet eller bakelserna ”fräscha”. Då bakar de allt bröd och alla bakelser nya, och skulle något av det bli gammalt, säljer man det för åtminstone halva priset om inte ännu lägre. Det är det viktigaste, men här ställer vi fler krav än så för att kunna utse Stockholms bästa konditori.Det ska ju smaka bra också. Bland de viktigaste kriterierna är då att det inte bara ska vara hembakat, utan att det verkligen ska vara goda produkter.

Använder ekologiska råvaror

Förutom smaken ska produkterna innehålla bra ingredienser. Det är alltmer viktigt och kunderna kommer alltmer att efterfråga ingredienser som gör gott, både för den egna kroppen, men även med stor hänsyn till miljön, till korna som ger mjölk, grädde och smör till oss konsumenter. Det ska vara hållbara hönserier som ger oss konsumenter ägg. Det som används ska vara ekologiska, för att på så sätt ta största möjliga hänsyn till miljön och mot djuren.

Har en fin och stilren miljö

Till sist måste vi påpeka det viktiga att konditoriet har en fin och stilren miljö. Det ska vara en fröjd både för ögat och gommen att besöka ett konditori som ska kallas Stockholms finaste konditori. Det konditori som är medvetet ser till att anlita de bästa arkitekterna för utformningen av konditorier. Att få vistas i en vacker miljö är nästan lika viktigt för kreativiteten som att kunna hantverket med att kunna skapa de fina och goa produkterna som man bakar på ett konditori.