Så hittar du ett bra vandrarhem i Stockholm

Hitta ett bra vandrarhem i Stockholm.

Ska du resa till vår vackra huvudstad och letar efter ett billigt boende? Ett bra tips är att leta upp något av Stockholms många fina vandrarhem. Standarden är förstås lägre än på de flesta hotell, men det går att hitta gott om vandrarhem i Stockholm som är både ombonade och trivsamma.

Det viktigaste med ett tillfälligt boende är självklart att man känner sig säker, trygg och bekväm. Därför är det viktigt att tänka igenom vilka behov man har redan innan man bokar. Är det skärgården eller naturupplevelser som gäller så bokar man ett vandrarhem utanför tullarna, utbudet är stort och du kommer garanterat att hitta ett trevligt boende. Är det stadens nöjen med krogar, teater och bio du är ute efter så letar du förstås efter ett vandrarhem eller hostell innanför tullarna. Många av dessa fungerar utmärkt om man är ute efter ett budgetalternativ till ett hotell.

Grundläggande krav på ett vandrarhem i Stockholm

Som sagt, man kan inte ställa samma krav på ett enklare vandrarhem som man gör på Grand Hôtel, men här är några punkter som kan vara värda att tänka på:

  • Rena och sköna sängar är ett givet krav.
  • En reception där man får ett trevligt och professionellt bemötande.
  • De gemensamma utrymmena, som badrum och kök, bör vara fräscha och välstädade.
  • Tillgång till Wifi eller bredbandsuppkoppling har blivit ett givet krav i dag, finns på de flesta vandrarhem.
  • Kolla upp att ditt vandrarhem kan förvara din packning på ett säkert sätt. Det finns ingen större semesterförstörare än att få sina kläder stulna.
  • Närhet till restaurant eller café där du kan få frukost, lunch och middag upplevs som ett stor plus för många.

Sängkläder eller inte?

Ett par andra detaljer som kan vara bra att kolla upp innan man bokar in sin vecka i Stockholm är om man måste ta med sig sängkläder eller om boendet erbjuder detta. De flesta vandrarhem i Stockholm vill av hygienskäl att man använder deras sängkläder och vill helst inte att man sover i sovsäck.

Vissa vandrarhem erbjuder även rum i källarvåningen, till nedsatt pris. Även om man kan ordna mycket med fläktar och bra ventilation så är det bra att kolla om man riskerar att hamna i källaren. Många har svårt att stå ut med den instängda känslan.

I Stockholm är du alltid nära

Om man väljer att ta in på ett vandrarhem i de centrala delarna i Stockholm så spelar valet av stadsdel ingen större roll. Visst, i City har man snabbast tillgång till allt när det handlar om mat, underhållning, kultur och shopping, men även om man väljer att ta in på Kungsholmen eller Södermalm så är man aldrig längre än en buss- eller tunnelbaneresa, eller en trevlig långpromenad, bort från ”smeten”.

Dessutom har de olika stadsdelarna sin egen charm och sina egna fördelar. Gamla Stan kommer man nog som turist att hamna i förr eller senare. Dessutom är det lättare att hitta ett bra boende till ett lägre pris om man rör sig lite utåt från City. Även i närförorterna finns det en hel del valmöjligheter när det gäller boende och även här behöver man bara göra en kortare resa om man vill nå Sergels Torg.

Mer information om vandrarhem i Stockholm kan du hitta hos Svenska Turistföreningen. Lycka till med din Stockholmsvistelse!