Så gör du det mysigt på din restaurang

Om man har en restaurang vill man antingen ha så många gäster som möjligt och som inte stannar så länge. Till exempel drivs de flesta är lunchresturanger på det sättet. Man vill att många kommer under kort tid, äter snabbt och sedan går för att andra ska kunna få en plats att äta sin lunch på. Inredningen i sådana restauranger har ganska enkel inredning, obekväma men praktiska möbler. Man har snabb musik på i högtalarna eftersom man vill skynda på gästerna så att de beställer och äter snabbt.

De som vill få gäster att stanna kvar inreder mysigt

Sedan finns det de restauranger som vill ha gäster som sitter länge på restaurangen. Då vill restaurangägarna i stället att de ska stanna kvar och beställa så mycket mat som möjligt. De restaurangerna har bekväma stolar och fina bord. Man spelar lugn och skön musik i högtalarna. Man inreder restaurangen på sådant sätt att det alltid finns vackra saker att titta på. Man är mån om att den ska vara vacker eller mysig, vara snygg eller stilren i sin inredning.

Mysiga restauranger har även uteservering

De flesta restauranger som förstår sig på detta; att inreda restaurangen för att få gästerna att stanna kvar – ser till att de gäster som vill även kan sitta utomhus. Då inreder man uteserveringen på så sätt att gästerna kan få vindskydd och sitta utomhus från tidigt på våren till sent på hösten. Man ställer upp snygga vindskydd och inglasningar så att andra, som letar efter en trevlig restaurang ser att det sitter många på uteserveringen. Vi människor fungerar ju så. Ju fler vi ser sitter i en restaurang, desto mer attraktivt tycker vi att den restaurangen är.

På uteserveringen bör du ha detta

För att dina gäster ska sitta länge på din resturang bör du ställa sköna stolar och bord på uteserveringen. Några plädar och sköna kuddar vid borden är mysigt och får dem att sitta länge kvar. Mysig belysning är viktigt. Blommor i krukor och varför inte infraröd värme? Det viktiga för dina gäster är att de är varma, hungriga och törstiga. Ska de stanna kvar på din restaurang ska de känna att dessa saker tillgodogörs just på din restaurang.

Mot kylan, vädret och vinden bör du ställa upp ett bra vindskydd,  i form av ett inglasat vindskydd, antingen med skenor så att du kan dra isär dem eller dra ut dem lätt med skenor och synliga lister. Läs mer här om olika slags vindskydd på: http://www.vindskydd.biz.