Res till Kosta Boda med buss

Glasriket Kosta Boda är en resa i tiden och en resa till en hantverksbygd. När du väljer en guidad bussresa får du all bekvämlighet och planering på köpet.

Det är bekvämt och spännande att resa med en guidad busstur och det öppnar dessutom upp för att få nya likasinnade vänner och bekantskaper. Bussarna är luftiga och bekväma och du behöver inte tänka på att planera för vistelsen. Tvådagarsresan till Kosta Boda är välplanerad med guidade turer och bekväm, lyxig övernattning.

Kosta Boda ligger i det Småland som i mitten av 1800-talet drabbades av stor fattigdom, vilket gjorde att många utvandrade till Amerika. Den mest kända skildringen av denna tid och bygd finner man i Vilhelm Mobergs bok Utvandrarna. På resan till Kosta Boda kommer du att få se dessa bygder och höra dess historia.

Middag, outlet och övernattning på Kosta Boda Art Hotel

Utöver resan i det historiska landskapet kommer du att få se glasblåsare på Kosta Boda utföra sitt skickliga hantverk. Efter en glasblåsningsshow där det heta, glödande materialet konstfullt formas till en vas eller ett glas finns det dessutom möjlighet att fynda i brukets outlet.

Intensiva dagar avslutas bäst med en god middag i exklusiv miljö. I resan ingår därför middag och övernattning på det bekväma Kosta Boda Art Hotel, där du kan koppla av i en behaglig spa-avdelning. Resan är lätt att boka, och när du bokat behöver du inte planera för mer än din egen packning. Allt är omhändertaget för att du ska kunna koppla av och ha det trevligt.