Rätt hjälp vid utlandsflytt

Idag är vi mobila i både arbets- och privatliv. Det är inte längre ovanligt att arbeta eller leva utanför Sverige i perioder. De flesta behöver ta med personliga ägodelar vid en utlandsflytt.

Den tid då vi enbart arbetade och studerade i hemlandet är för längesen förbi. Idag finns tillgång till både arbete och studier i andra länder, på kortare eller längre avstånd. Med erfarenheter från andra länder och kulturer blir vi personligen berikade och får fina minnen.

När det är fråga om en längre vistelse att flytta utomlands blir det oftast så att vi behöver ta med oss våra personliga ägodelar och vårt bohag. Att magasinera delar man inte kommer att använda fungerar men de flesta vill gärna ta med det mesta och det bästa av hemmet. En utlandsflytt kan också lätt bli permanent.

Utlandsflytt inom Europa är enkelt

Att packa bord, stolar och säng ovanpå biltaket och baksätet fullt med prydnadssaker och linne är inte att rekommendera. Få av oss har så få ägodelar att det skulle fungera. Har vi resesällskap eller livskamrat med blir det än värre. Nej, man behöver en bra flyttfirma med lite vana, vare sig flytten går till sydeuropa eller något grannland.

Vad är det då som gäller? Egentligen detsamma som om flytten hade gått inom landet. Nu ska ju allt köras väldigt mycket längre och kanske på vägar av tveksam kvalitet då och då. Packa med varsamhet och noggrannhet. Minimera volymen på ditt bohag och maximera säkerheten och linda in allt i lager med dämpande material är rådet.