Känner du att det är dags att sälja husvagnen?

Det händer ibland att man inte vill ha fler husvagnssemestrar utan vill hitta på annat roligt här i livet. Då kanske det är dags att leta efter en köpare till husvagnen. Skicket avgör priset.

Det är viktigt att du har ett prickfritt besiktningsprotokoll, det ökar dina chanser att sälja till ett bra pris. Ha alltid med serviceboken och manualen, det är uppskattat och ger intryck av att du har varit noga med skötseln av husvagnen.

Ibland kan det räcka med att du tvättar och städar husvagnen så att den skiner som en pärla. Om det är en äldre modell måste du kolla om det finns fuktskador och vissa saker som inte fungerar måste bytas ut innan du säljer. Du avgör om det är värt att sälja i befintligt skick eller renovera. Gör en research på nätet och titta på liknande modeller, bedöm skick och pris.

Tidpunkten för annonsering är viktig

Om du gör en bra marknadsföring på nätet kan du hitta en kund som betalar bra. Du måste vara beredd på en massa samtal och frågor hit och dit. Det gäller att ha tålamod och stå på sig vid skambud. Tidpunkten för försäljningen av husvagnen är avgörande, de flesta har inga planer på att köpa husvagn vintertid. Under maj och juni är marknaden för husvagnar het, då måste du passa på att annonsera.

Glöm inte att ta bra bilder till dina annonser, det lockar fler. Det är många som går i semestertankar då och vill satsa på en första husvagnssemester. Har du bråttom med att sälja och orkar inte med fler samtal som inte ger napp? Då är det bättre att du säljer husvagnen till en husvagnsfirma, som kan värdera och köpa in den snabbt.

När du har hittat din köpare

Glöm inte juridiken när du ska sälja. Ha ett bra köpekontrakt som är tydligt för att undvika missförstånd. Du kan ladda ner bra mallar från internet. Det måste framgå i vilket skick husvagnen är vid köptillfället.

Tänk på att det finns bedragare som kan lura dig på din husvagn. De kan visa dig att de gjort banköverföringen på mobilen för att du ska skriva på ägarbeviset och överlåta husvagnen. Bedragaren tar sedan tillbaka banköverföringen. Kräv insättningskvitto på papper, eller gå till banken med köparen. Försäkringar täcker inte bedrägerier. Om du ska sälja via en förmedlare så undersök noga om de har varit verksamma länge och har goda rekommendationer.