Inled- och avsluta säsongen med en rejäl fest

fest utomhus på camping

Det är något alldeles speciellt att vara först på en camping och se hur andra gäster så sakteliga börjat installera sig inom samma område. Det är alltså dessa personer som man – under en längre eller en kortare tid – ska ha som sina grannar. God grannsämja är extremt viktig på en camping och det är ofta den som man direkt sätter standarden för. De som är först på plats är de som visar, så att säga, vart skåpet ska stå. Detta både gällande gemensamma ytor som dusch, toaletter och kök och i övrigt gällande exempelvis oljud, störande beteende och andra viktiga saker.

Börjar en sommar på fel sätt så är det lätt att samma hjulspår visar vägen genom hela säsongen och det kan dels skapa en sämre stämning, ge ett sämre rykte och i övrigt gör att gästerna inte återkommer. Ordning och reda samt god stämning är alltid att eftersträva på en camping. ett tips som vi kan ge gällande detta är att anordna två stycken fester – en som signalerar att säsongen verkligen har startat och en som varslar om att den, tyvärr, är över – men att alla är mer än välkomna nästa år igen.

Välj catering och delta vid festen på ett annat sätt

Till båda dessa ska man söka så lite ansträngning som möjligt för att själv kunna delta i så stor mån som möjligt. Att delta och kunna förklara vad som gäller, lära känna gästerna och bjuda på sig själv är A och O. Det kan man inte göra om man väljer att stå med huvudet begravd i olika kastruller och därför skulle vi rekommendera att man väljer catering.

Catering är ett bra val sett till att man dels får väldigt bra mat och dels också god service inkluderad i tjänsten. Bor man i Stockholm så har man dessutom ett stort och spännande urval inom catering som gör valmöjligheterna i det närmaste oändliga. Vill ni ha mat från det svenska köket eller från exempelvis Libanon, Thailand, Japan eller från Italien så är det inga problem – alla dessa matkulturer finns inom catering.

Anpassa kosten och dela på priset

Det viktiga dock är man ser till vilka gäster som finns och att man verkligen väljer en genomtänkt meny. Finns det några allergiker, finns det några vegetarianer och finns det någon/några som av andra skäl kanske inte äter en speciell typ av mat? Kolla upp det innan. priset är naturligtvis också en faktor. Du ska inte ruinera dig själv bara för att skapa bättre grannsämja.

Inom catering finns varierande priser som brukar utgå från att varje kuvert kostar från hundra kronor. Kolla hur många som är intresserade och se hur mycket var och en är beredda på att lägga för catering?

Det går även att dela upp så att kanske hälften står för mat medan den andra halvan står för all dryck. Det brukar vara en bra och rättvis fördelning gällande kostnaden för dessa båda fester.

Läs mer på http://cicada.se.