Ha en fräsch och ren camping viktigt för gästerna

Har man en camping är det viktigaste att gästerna trivs. Gäster som trivs vill stanna länge på campingen. Då spenderar de sina pengar där. De berättar för andra turister om campingen och då kanske de i sin tour gärna vill komma till campingen och spendera sin semester och sina pengar där. Det är bra för ägaren och för den som driver campingen. Det är bra för din business.

Så hur får man gäster att trivas på campingen?  Det första och viktigaste är att det är rent, snyggt och fräscht. Det ska dofta gott och rent. Det ska vara hemtrevligt och mysigt. Hemtrevnad lyckas man få om man satsar med blommor och växter inomhus. Det ska finnas mysiga bordslampor, trevliga, sköna soffor och sängar. Det bör finnas badrum och tillgång till dusch och toaletter till samtliga gäster. För dem som vill tälta eller campa med husvagn måste det finnas duschar, toaletter och tillgång till rent vatten, samt ett pentry med det allra nödvändigaste, såsom mikrovågsugn och diskbänk med diskho.

Så lyckas man hålla rent

Se till att ha riktiga dammsugare, alternativt skur- eller städmaskin. Har man flera hundratals gäster under sommarsäsongen gäller det att hålla rena golv från allt det som sommargästerna drar in utifrån. Många gånger är det sand som dras in från stranden men regniga sommardagar är det även lera, barr och grus. Beroende på hur din hotellverksamhet ser ut och hur det ser ut inne, lär du behöva stor eller liten städ- eller skurmaskin. Med, eller utan vatten och skurmedel för att få blänkande, fina golv. Har du trånga korridorer, behöver du inte ha så stor och bred skurmaskin, hellre en nätt, liten sådan som lätt kommer åt mellan möblerna. Har du en stor matsal med stora ytor är det en större maskin du behöver som rymmer mycket vatten. Att varje dag gå med en golvmopp låter inte göra sig. Då är det bättre med en lätt och händig maskin som kan göra grovjobbet åt dig.

Om du inte vet något företag som säljer städ- eller skurmaskiner kan du googla städmaskiner och din ort där du arbetar. Då lär du få förslag på flera företag och firmor som säljer städmaskiner där du arbetar. Anlita gärna ett företag som också erbjuder dig service på maskinerna. Läs mer om städ- och skurmaskiner på: http://www.städmaskiner.biz.