Förhöj upplevelsen med markiser

husbil uppställd på camping

Att campa – oavsett om det sker med tält, med husvagn eller med husbil – är att vara fri. Man kan när som helst bestämma sig för att dra vidare – och man kan bestämma om man vill stanna på campingen under ytterligare några dagar. Gällande det senare är det inte ovanligt att se att många personer fattat tycke för en camping under en sommar och därefter blir stamgäster som dels återkommer varje år och som dels också stannar säsongen ut.

Det är från dessa personer – de riktiga proffsen – som vi hämtar våra tips kring hur man ska göra för att verkligen trivas på en camping, om det finns några saker som man ska tänka på och om det finns några stora no-no´s som man absolut inte får göra. Vi räknar upp tipsen direkt.

Det här kan du tänka på då du campar

  • Skärma av med markiser. Markiser är ett måste om du har husvagn eller husbil. Dels så skyddar de mot sol och dels så fungerar dagens markiser även bra mot regn – tack vare att de är impregnerade och tillverkade av akryltygväv. Frågar du ett erfaret campingproffs vad man inte får missa så är just markiser ett givet – om än något överraskande – svar. Markiser för tältare då? Nja, här blir det till att man konstruerar någon egen variant. Varför inte besöka en återförsäljare av markiser i Stockholm om råd? Ser man till vanliga fönstermarkiser till villor så går dessa att skräddarsy; det kanske är möjligt att konstruera något även för ett tält? Håll förhoppningarna låga dock. >li>
  • Grillen. Att campa utan grill är omöjligt. Nästan. Men visst är det en klar fördel att ha med sig en grill; tänk dock på att sätta din egen – och andras – säkerhet i första rummet. En camping kan vara känslig sett till brandrisken. Tänk på att ha brandsläckare i nära anaslutning och se även till att lära dig att grilla utan att använda tändvätska.
  • Ditt kök – allas kök. På en camping så är köket, dusch och toaletter gemensamma utrymmen och de ska alltså lämnas i det skick du själv önskar finna dem. Du kan inte skjuta upp diskning, du kan inte “glömma” att göra rent efter dig och du ska alltid vara redo att rycka in om någonting händer.
  • Var hövlig. Att hälsa på alla innebär inte att du måste umgås med alla. Men, det bildas ofta en väldigt tät gemenskap på en camping och starka band kan uppstå. Se till att få vara en del av denna gemenskap; om än i en mer perifer roll.
  • Respektera andra. På samma sätt som i en fastighet så finns det givna regler att följa. Ingen hög musik efter klockan tio är en sådan regel. Vadå, jag har ju semester? Jo, men det finns barn som behöver sova och det finns andra som kanske uppskattar tystnaden mer än att lyssna på Kanye Wests senaste släpp.

På denna sida hittar du mer info om markiser och andra solskydd.