Fantastisk safari i Tanzania

Istället för att välja charter kanske nästa semester blir annorlunda. Det skulle exempelvis kunna vara att ta med familjen på en resa med safari i Tanzania.

Andreas var eld och lågor. Äntligen skulle en dröm gå i uppfyllelse. Han satt framför datorn och granskade alla uppgifterna ännu en gång för att försäkra sig om att allt var i sin ordning. Han hade aldrig varit så förväntansfull som han var nu. Snart skulle familjen få veta vad han planerat i all hemlighet.

Senare på kvällen när favoritlaget spelat färdigt en hockeymatch på tv:n bestämde han sig för att berätta. Men först gick han in till kontoret och hämtade biljetter och broschyrer. De sistnämnda delade han ut till hustrun Lisa och sönerna Albin och Erik. De tittade oförstående på honom och frågade om han funderade på att ta en resa.

Safari blev en jättesuccé

Då plockade han fram biljetterna och log stort. Plötsligt var det som ett fyrverkeri skjutits av när alla skrek och skrattade om vartannat medan barnen studsade i soffan av lycka. De kunde inte tro att deras pappa hade gjort något så galet. Det här skulle inte bli någon charterresa. Nu var det bara familjen som skulle ut på äventyr.

De skulle bo på en lodge som var en typ av vildmarkshotell. De skulle åka på safari i Tanzania, närmare bestämt Serengeti. Barnen kunde inte sluta prata om alla lejon, elefanter, noshörningar och annat de skulle få se på riktigt. Inte som på zoo där alla djuren var bakom staket. Här skulle de befinna sig alldeles nära.