Bästa tipsen för vinterresan

vinterresan kapstaden

Många är vi som längtar bort under de mörka vintermånaderna. En eller två veckors semester när dagarna är som kortast kan hjälpa dig att samla ny energi samtidigt som du får nya intryck och upplevelser att minnas för livet. Ibland kan det dock vara svårt att veta var man ska bege sig och i dessa falla kan det vara skönt med lite tips. Här listar vi 4 heta resmål med olika inriktning som passar extra bra när den svenska vintern känns för lång.

Kapstaden, Sydafrika

Sydafrika har på den senaste tiden blivit ett av de mest populära resmålen för oss svenskar vilket har sina naturliga osaker. Landet har i stort sett allt som man kan önska som turist och är såväl prisvärt som mångsidigt och häpnadsväckande vackert. Passar perfekt för dig som söker stora upplevelser på din semester och som gillar att prova på olika saker. Här kan du prova på allt från att shoppa i Kapstadens shoppingdistrikt eller spela golf på någon av landets alla golfbanor till att prova på att dyka med vithajar – allt i en vacker och unik miljö.

Schladming, Österrike

För dig som tycker om skidåkning är alperna ett säkert kort. Schladming är något av en doldis bland de största skidorterna vilket gör att du lätt kan hitta resor till ett bra pris. Här hittar du fin skidåkning i något av de fyra berg som omringar staden och på kvällarna kan du njuta av förstklassig mat och underhållning.

hamburg julmarknad

Hamburg, Tyskland

Hamburg är en stad på uppgång och har på senaste tiden nästan seglat upp som en konkurrent till Berlin när det kommer till att vara svenskarnas favoritresmål i Tyskland. En oerhört vacker stad där du bland annat kan besöka den berömda julmarkanden och ta långa promenader längs floden Elbe. I stadsdelen Sternschanze hittar du en av Europas bästa shoppingdistrikt för dig som är intresserad av alternativt mode och inredning.

Palma, Mallorca

Mallorca har sedan länge lyckats tvätta bort den värsta charterstämpeln och är idag ett populärt resmål för alla typer av resenärer. Öns huvudstan Palma de Mallorca är ett pittoreskt resmål för dig som vill kombinera sol och bad med shopping, kultur samt god mat och dryck.