Allt detta kan du göra i Tunisien

Funderar du på en solsemester? Det är inte så konstigt om man längtar efter värme, sol och bad så här års. Julen har precis varit och det är långt ännu tills värmen letar sig upp till våra nordliga breddgrader.

Ett billigt resmål är Tunisien. Här finns många vackra och lyxiga hotell, samtidigt som det även finns barnvänliga alternativ. Det går direktflyg till Tunisien från Arlanda eller Kastrup med flygplan direkt till Tunis Carthage. Därifrån kan du få en buss som går till ditt hotell. Halva Tunisien har vita sandstränder, där du kan sola och bada. Temperaturen mellan april och november bjuder på riktigt heta dagar.

Välj mellan olika aktiviteter

Här finns flera aktiviteter att välja mellan.

Beduinafton

Du kan få uppleva en riktig Beduinafton, som tagen ur Tusen och en natt. Då bjuds du på traditionell tunisisk och stark mat, du får se folkdans och balanskonster.

Rida dromedar

Har du barn kan du rida dromedar. Utanför Sousse väntar då en dromedarkaravan på dig. Här kan du även rida häst, åsna eller åka vagn om du så önskar.

Åka piratbåt eller köra fyrhjuling

Du kan även åka ut på havet och ta ett dopp ute till havs, eller varför inte åka en tur med äkta pirater på piratskeppet Aziza? På land kan du åka fyrhjuling genom olivlundar.

Besök en djurpark och se exotiska djur

För barnen och alla djurälskande finns det naturskön djurparker både i Hammamet och i Sousse. Då kan du få se flamingos, lemurer, elefanter, giraffer, lejon och babianer.

Bege dig ut i öknen

Du kan även bege dig ut i öknen. Då åker man ut till El Jens, en amfiteater där grymma gladiatorspel en gång ände rum. I Sahara kan man få rida dromedar, om man så önskar, man kommer att då se Nordafrikas största saltsjö, smak färska dadlar och prova att rör vattenpipa. Då övernattar man i öknen på ett 3-stjärnigt hotell med luncher, middag och frukost.

Se en ljud- och ljusshow

Nattetid kan man få vara med på en ljus och ljudshow på Medinat Al Zahras fästning, då får man se de viktigaste historiska händelser med hjälp av laser, sprutande vatten och tunisiska skådespelare.

…eller bara ligga i solen

Orkar man inget av detta, kan man bara ligga vid poolen, eller på stranden och ta det lugnt. Det går det med. Njut då av kristallklart hav, sippa på en drink vid poolen. Prova den starka men goda tunisiska maten. Eftersom Tunisien ligger vid havet finns här ett stort utbud av fiskrätter och skaldjur. Är man vegetarian eller vegan passar den tunisiska maten perfekt då den innehåller mycket grönsaker. Couscous är en av nationalrätter och serveras på tusentals olika sätt.