Praktiska saker för skidresenären

lift med utsikt över skidbacken

Ska du ut på skidresa? Då är du bara att gratulera! Att åka skidor är bland det absolut bästa som man kan göra, bara man hittar snö att åka på. Det är en magisk känsla att spänna på sig skidorna, känna att de lyder minst vink som du gör och bara kasta sig ut för backen. Snön säger swish, swish för varje rörelse som du gör. Solen skiner och värmer ansiktet. Utsikten är hisnande vacker och du känner att du lever upp på nytt.

Detta behöver du med dig

När du ska ut på resa är det bäst att kunna packa både resväska och alla saker som du behöver ha med dig så att varken resväskan eller de saker som du ska ha med dig är skrymmande, tunga eller opraktiska. Samtidigt behöver du med dig många saker. Det är inte roligt att behöva sakna en massa saker bara för att du försöker hålla nere antalet saker som du tar med dig på resan. Då vill man kunna ha med sig alla saker som man eventuellt behöver, men som man inte är säker på att man vill ha. Det är ju många sådana saker som man behöver; skidhjälm, skidglasögon, skidkläder, skidhandskar, skidskor, skidor, skidstavar och så vidare och så vidare.

Har du kommit ihåg ta med dig vallaställ?

När man reser, vet man inte riktgt hur det ser ut på de olika skidställen som man kommer till. Ska man då valla skidorna på nya platser, vill man kunna ha med sig ett eget portabla vallaställ. Ett portabelt vallaställ är ett sådant som man kan fälla ihop, inte är tungt men som samtidigt är så stadigt att du med lätthet kan valla skidorna oberoende vilket underlag som du råkar ha på det ställe där du ska åka skidor. Det finns vallaställ som både är anpassade för längdskidåkning och för slalomskidor. Läs mer på: travelwaxer.com/sv.